::: 首頁  ENGLISH  資訊服務入口網  網站導覽  舊版網站

【圖書館】歡迎參觀「大愛·人生專題展」(12/4~12/23) ( Interactive Exhibit of Cardinal Shan’s Bighearted Life )

發布日期 2018-12-05 12:48:00

為傳承單國璽樞機主教一生奉獻的大愛精神,圖書館特別舉辦「大愛·人生專題展」,除展出單樞機的著作及本館精選好書外,為拉近人與人、人與書之間的距離,也特別設計了一些小活動,例如巧結緣(用卡片傳遞愛與關懷)、心言書語(本次專展圖書內名言佳句的書卡)、拍照上傳臉書(與人分享),完成指定的小活動者還有機會獲得限量小禮物(每人限領1次)。

一、活動對象:本校教職員工生。

二、展出時間:2018年12月4日(二)-2018年12月23日(日)

三、展出地點:圖書館二樓多元閱讀區

四、系列活動及時間:

※週一至週日

• 巧結緣:將你所寫的祝福小卡,放入裝有金幣巧克力的小信封袋內,裝飾在聖誕樹上,並讓大家自由拿取,聯結起你我之間的幸福緣分。
  • 心言書語:從箱中隨機抽出1顆號碼球,號碼對應的名言佳句可以豐富你的心靈,串接你與展出圖書之間的緣分,同時,抽中的佳句紙條可以取走當作書籤。

※週一至週五

• 填字遊戲: 根據卡片上面的字及提示完成填字卡,答對填字卡即有機會獲得每日限量小禮物。
  • 拍照上傳臉書:在展區內自拍並上傳到文藻外語大學圖書館臉書專頁公開分享(標註Wenzao Lib),即可到一樓櫃台出示手機,領取每日限量小禮物。

**以上活動的限量小禮物每人限領1次。

Dec. 4 – Dec. 23, 2018
Rading Circle Area, Library’s 2nd floor

All Wenzaorians are welcomed to participate in any one or all of the four hands-on activities designed for learning more about Cardinal Paul Shan’s bighearted life and his charitable love for the world.

*Activities from Sunday through Saturday

Activity 1. Forming Ties with Others

Write down your blessing on a card, put the card in an envelope with a chocolate coin inside and then hang the card on the Christmas tree. Whoever picks your card will be the one forming blissful ties with you.

Activity 2. Inspirational Quotes for You

Pick a ball with a number on it, and get a card corresponding to the number. The inspirational quotes on the card will enrich your mind and form a connection between you and the book on display. The card is our gift to you.

*Activities from Monday through Friday

Activity 3. Crossword Puzzle

Complete the crossword puzzle,  anyone finishing the tasks will receive a special gift. Gifts are limited.

Activity 4. Posting a Photo on Wenzao Library’s Facebook

Take a photo in this area and post it on the Library’s Facebook page. Show the library staff your photo on the Facebook page and get a special gift. Gifts are limited.